wafel

Vegan Wafels

And in the morning… I’m making waffles!! (Donkey voice). 

Samen met de hulp van mijn chefje River, heb ik heerlijke fluffy wafels gemaakt vandaag! Dat is natuurlijk wel de allerlekkerste manier om wakker te worden op zondag. 
In de story op Instagram had ik een poll geplaatst wat jullie graag als recept willen zien in mijn volgende blog ennnn dat worden muffins! Nu zijn blueberry en citroen muffins mijn lievelings, dus ga ik die maken volgende week.

Ook via TikTok plaats ik nu lekkere recepten en leuke filmpjes over mijn taarten. Heb je helemaal geen zin om het zelf te maken kun je deze wafels ook bestellen, op komen halen en eventueel laten bezorgen!

Maar eerst de wafels:
– 1 cup (250ml) havermelk (of een andere vegan melk)
– 2 theelepels appelzijn
– 1 theelepel vanille

Mixen en paar minuten laten staan.

– 2 cups meel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel suiker
Door een zeef doen en dan mixen.

– 1/4 cup gesmolten boter (25gr)
Boter en daarna je melkmix bij de droge ingrediënten mixen. Het beslag hoeft niet glad te zijn, maar mag beetje klonterig en dik.
Doe ongeveer 125gr in je ingevette wafelijzer en bak ze totdat ALLE stoom weg is.

Beetje maple syrup, poedersuiker en al je andere lievelings toppings en klaar.
Enjoy en tot volgende week voor het vegan muffin recept!

vegan wafel 2
wafel